Υλοποιημένα προγράμματα

Πρόσκληση 2022

21.11.2022

Επιλογή ωφελούμενων – Υποβολή Αιτήσεων Ενδιαφέροντος και Δικαιολογητικών 22-11-2022 έως 2-12-2022

Το πρόγραμμα Erasmus+ με κωδικό 2022-1-EL01-KA122-VET-000078759 είναι συγχρηματοδοτούμενο από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας και προβλέπει τρεις ροές των οκτώ καταρτιζόμενων, συνολικά 24 ατόμων, που θα μεταβούν στη Λεμεσό της Κύπρου για Πρακτική Άσκηση 14 ημερών την Άνοιξη 2023.

Βάσει όσων αναπτύσσονται στην πρόταση θα συμμετέχουν καταρτιζόμενοι/ες από το Γ’ εξάμηνο των ειδικοτήτων:

 • Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
 • Βοηθός Φαρμακείου
 • Γραμματέας Ανώτατων και Ανώτερων Στελεχών/ Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου

Πέρα από την Πρακτική Άσκηση όλοι/ες οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να  παρακολουθήσουν σεμινάρια σχετικά με τον τοπικό πολιτισμό, την  επιχειρηματικότητα και να ξεναγηθούν στα αξιοθέατα της περιοχής.  Οι καταρτιζόμενοι/ες θα τοποθετηθούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Θα ενταχθούν στο προσωπικό αυτών, με τη συνδρομή και εποπτεία του υπεύθυνου πρακτικής που θα οριστεί από τον εργοδότη.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για το πρόγραμμα ERASMUS + έχουν οι καταρτιζόμενοι/ες που :

1. Σπουδάζουν σε κάποια από τις προαναφερθείσες ειδικότητες ή έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και κατά την διάρκεια της δράσης κινητικότητας δεν θα έχουν συμπληρώσει ένα (1) έτος από την λήψη της ΒΕΚ

2. Κατέχουν Καλή Γνώση (Β2) της Αγγλικής Γλώσσας με αποδεικτικό σύμφωνο με τα οριζόμενα των προσκλήσεων του ΑΣΕΠ (περί πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας)

3. Έχουν συμμορφωθεί με τις υγειονομικές υποδείξεις περί Covid, όπως αυτές επικαιροποιούνται και ισχύουν και θα ισχύουν κατά την διάρκεια της κινητικότητας.

Περισσότερες πληροφορίες στο εγχειρίδιο υλοποίησης προγράμματος που ακολουθεί:

Έγκριση χρηματοδότησης και του ΝΕΟΥ Σχεδίου Μαθησιακής Κινητικότητας Ατόμων Erasmus KA1

12.08.2022

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι κατόπιν αξιολόγησης που διενεργήθηκε από τους αξιολογητές της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού (ΙΚΥ), η πρότασή μας εγκρίθηκε για χρηματοδότηση!

Η πρόταση αφορά τρεις (3) ροές κινητικότητας για πρακτική εξάσκηση στη Λεμεσό της Κύπρου.

Βασικός στόχος και της νέας πρότασης που υπέβαλε το Δημόσια Σ.Α.Ε.Κ. Λαγκαδά είναι να δώσει ευκαιρίες πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό αλλά και να ανοίξει και νέους ορίζοντες για η Σ.Α.Ε.Κ..

Πιο συγκεκριμένα στοχεύουμε στην ποιοτική ενίσχυση του γνωστικού αντικειμένου και την καλλιέργεια των ειδικών δεξιοτήτων των καταρτιζομένων μέσα από την εργασιακή εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες σε μια ευρωπαϊκή χώρα.

Θεωρούμε ότι θα ενισχύσει πολύ το προφίλ των καταρτζομένων μας, θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και τα βιογραφικά τους και θα τους δώσει περισσότερα εφόδια για επαγγελματκή αποκατάσταση τόσο στο αντικείμενο της εργασίας τους όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Επίσης, στόχος μας είναι η ανταγωνιστικότητα της Σ.Α.Ε.Κ., η απόκτηση συνεργασιών, η δικτύωση και ο εκσυγχρονισμός.

Η προετοιμασία της κινητικότητας και των τοπικών δράσεων που την πλαισιώνουν θα ξεκινήσουν άμεσα και θα ανακοινώνονται στην παρούσα ιστοσελίδα.  


Πρόσκληση 2021

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση διάχυσης αποτελεσμάτων του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ1

με τίτλο: Η ολιγοήμερη πρακτική εξάσκηση στο εξωτερικό ως μέσο για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, με στόχο την ενίσχυση δεξιοτήτων και απασχολησιμότητας των καταρτιζομένων” 

Αφορούσε 2 ροές με 19 καταρτιζόμενους/ες των τμημάτων

 • Βοηθός Φυσικοθεραπείας Δ΄ εξαμήνου, 
 • Βοηθός Φαρμακείου Δ΄ εξαμήνου,
 • Τεχνικός  Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής Δ΄ εξαμήνου,
 • Τεχνικός  Μαγειρικής Τέχνης Δ΄ εξαμήνου. 

Υλοποιήθηκε από 02-05-2022 έως 17-05-2022 για 16 ημέρες στη Κύπρο με όλα τα έξοδα πληρωμένα από το πρόγραμμα, μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), με εταίρο υποδοχής την εταιρεία ERCI.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο που προβλήθηκε στην εκδήλωση εδώ.

Ακολουθούν στιγμιότυπα από την εκδήλωση.

______________________________________________________________________

Την Κυριακή 15-5-2022 οι καταρτιζόμενοι/ες της Σ.Α.Ε.Κ. Λαγκαδά, της ειδικότητας Βοηθός Φαρμακείου, αλλά και άλλων ειδικοτήτων, με την υποδιεθύντρια Ελένη Θεοδωρίδου, επισκέφτηκαν το Μουσείο Βιομηχανικής Φαρμακευτικής Τάκη Παττίχη στη Λεμεσό της Κύπρου, όπου βρισκομαστε στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus 2021 ΚΑ1 – Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων Κινητικότητα για μαθητές και προσωπικό στη Ε.Ε.Κ ΚΑ122-VET – Βραχυπρόθεσμα Σχέδια για τη κινητικότητα μαθητών και προσωπικού στην Ε.Ε.Κ.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Στέλλα που επιμελήθηκε την ξενάγηση και την κα Μαρία Παττίχη εγγονή του ιδρυτή της φαρμακοβιομηχανίας   Remedica και κόρη του Γενικού Δ/ντη για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ξενάγηση σε ένα μουσείο μοναδικό στο είδος του!


Η πολιτιστική μας περιήγηση στην Κύπρο ολοκληρώνεται με την επίσκεψη της αποστολής της Σ.Α.Ε.Κ. Λαγκαδά στην πρωτεύουσα Λευκωσία. 

Πρώτη μας στάση ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας.

Ένας τόπος ιερός, ένας τόπος θυσίας για την πατρίδα. , ένας τόπος βεβαρημένης ιστορικής μνήμης, που βρίσκεται 3χλμ δυτικά της πρωτεύουσας.

Αποτελεί το στρατιωτικό νεκροταφείο Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων πεσόντων της Κύπρου κατά την τουρκική εισβολή του 1974.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τα “Φυλακισμένα Μνήματα”  που βρίσκονται στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας όπου οι Βρετανοί έθαψαν τους 9 απαγχονισμένους και 4 άλλα σημαντικά στελέχη της ΕΟΚΑ που έπεσαν κατά την διάρκεια του αγώνα του 1955-1959 για την απελευθέρωση της Κύπρου από τους Άγγλους και την Ένωση της με την κυρίως Ελλάδα. Εκεί δυστυχώς απαγορεύεται η φωτογράφιση για λόγους ασφαλείας.

Τέλος περιηγηθήκαμε στο κέντρο της πόλης και προσεγγίσαμε το φυλάκιο στην πράσινη γραμμή.

______________________________________________________________________

7-5-2022

Μετά από την πρώτη εβδομάδα πρακτικής άσκησης, μια πολιτιστική εξόρμηση στην πανέμορφη Πάφο ήταν καλοδεχούμενη!

Σήμερα 2 Μαΐου 2022, νωρίς το πρωί, αναχώρησαν οι δύο ροές κινητικότητας για την Λεμεσό της Κύπρου.

Η μετακίνηση των καταρτιζομένων της Σ.Α.Ε.Κ. Λαγκαδά γίνεται στο πλαίσο του σχεδίου του προγράμματος Erasmus 2021 ΚΑ1 – Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων Κινητικότητα για μαθητές και προσωπικό στη Ε.Ε.Κ ΚΑ122-VET – Βραχυπρόθεσμα Σχέδια για τη κινητικότητα μαθητών και προσωπικού στην Ε.Ε.Κ.

Το σχέδιο μας έχει τίτλο:

“Η ολιγοήμερη πρακτική εξάσκηση στο εξωτερικό ως μέσο για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, με στόχο την ενίσχυση δεξιοτήτων και απασχολησιμότητας των καταρτιζομένων.”

Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας και προβλέπει δύο ροές των δέκα καταρτιζόμενων, συνολικά 20 ατόμων, που επισκέπτονται τη Λεμεσό για να τοποθετηθούν σε θέσεις Πρακτικής Άσκησης για τις επόμενες 14 ημέρες.

Οι συμμετέχοντες/ συμμετέχουσες προέρχονται από τις ειδικότητες:

 • Βοηθός Φαρμακείου
 • Βοηθός Φυσικοθεραπείας
 • Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής
 • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης–Αρχιμάγειρας (Chef)

και εκτός από την Πρακτική Άσκηση θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια σχετικά με τον τοπικό πολιτισμό και την επιχειρηματικότητα, καθώς και να ξεναγηθούν στα αξιοθέατα της περιοχής.

______________________________________________________________________

Τον Άνοιξη 2022, είκοσι (20) καταρτιζόμενοι/ες της Σ.Α.Ε.Κ. Λαγκαδά θα ταξιδέψουν

στην Λεμεσό της Κύπρου.

στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus 2021 ΚΑ1 – Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων Κινητικότητα για μαθητές και προσωπικό στη Ε.Ε.Κ ΚΑ122-VET – Βραχυπρόθεσμα Σχέδια για τη κινητικότητα μαθητών και προσωπικού στην Ε.Ε.Κ.

Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας και προβλέπει δύο ροές των δέκα καταρτιζόμενων, συνολικά 20 ατόμων, που θα μεταβούν στη Λεμεσό της Κύπρου για Πρακτική Άσκηση 14 ημερών.

Βάσει όσων αναπτύσσονται στην πρόταση θα συμμετέχουν καταρτιζόμενοι/ες από το Γ’ εξάμηνο των ειδικοτήτων:

 • Βοηθός Φαρμακείου
 • Βοηθός Φυσικοθεραπείας
 • Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής
 • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης–Αρχιμάγειρας (Chef)

Πέρα από την Πρακτική Άσκηση όλοι/ες οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια σχετικά με τον τοπικό πολιτισμό, την επιχειρηματικότητα και να ξεναγηθούν στα αξιοθέατα της περιοχής.

Ξεκινάμε με τη διαμόρφωση της ομάδας μας!

Παρακαλούμε ενημερωθείτε από τον οδηγό που ακολουθεί για τις διαδικασίες επιλογής.

______________________________________________________________________

14-11-2021

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι κατόπιν αξιολόγησης 

που διενεργήθηκε από τους αξιολογητές της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού (ΙΚΥ), η αίτησή μας με τίτλο

“Η ολιγοήμερη πρακτική εξάσκηση στο εξωτερικό ως μέσο για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, με στόχο την ενίσχυση δεξιοτήτων και απασχολησιμότητας των καταρτιζομένων.”

εγκρίθηκε για χρηματοδότηση.

Η προετοιμασία της κινητικότητας και των τοπικών δράσεων που την πλαισιώνουν θα ξεκινήσουν άμεσα και θα ανακοινώνονται μεταξύ άλλων και στην παρούσα ιστοσελίδα.  Η πρόταση αφορά ροές κινητικότητας για πρακτική εξάσκηση στο εξωτερικό (Βασική Δράση 1).

______________________________________________________________________

03-09-2021

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι αυτή την περίοδο η Σ.Α.Ε.Κ. Λαγκαδά προετοιμάζει την πρόταση συμμετοχής του στο πρόγραμμα Erasmus+ 2021 για τους Τομείς της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Η πρόταση αφορά ροές κινητικότητας για πρακτική εξάσκηση στο εξωτερικό (Βασική Δράση 1).


20-4-2018

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ροή του προγράμματος Erasmus+ του τμήματος ΒΟΗΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Δ’ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 

22-05-2018

Ολοκληρώθηκε η 2η ροή του Προγράμματος ERASMUS+ στην Κύπρο του τμήματος Β. Φαρμακείου, Δ’ εξαμήνου.